снимка pixabayВсички имунизационни сертификати срещу К19 у нас ще бъдат преиздадени.

...
снимка pixabayВсички имунизационни сертификати срещу К19 у нас ще бъдат преиздадени.
Коментари Харесай

Преиздават всички имунизационни сертификати

снимка pixabay

Всички имунизационни документи против К19 у нас ще бъдат преиздадени. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров пред телевизия " България он еър ", съобщи БГНЕС.

 Advertisement

Преиздаването се постанова по отношение на признатия от Европейски Съюз обединен формат на документа. Сертификатът за имунизация на Европейски Съюз влиза в действие от средата на юни.

„ Гратисният интервал, в който ще важат старите документи, ще бъде доникъде на юли ", уточни министър Кацаров и добави, че не се постанова скупчване на хората за преиздаване. Става дума за към 400-500 хиляди документа, които могат да бъдат преиздадени в границите на няколко дни. Най-добре е хората да получат новите си документи от мястото, където са се имунизирали, само че ще могат да ги получат и от офисите на " Информационно обслужване ", изясни Кацаров. 

Той уточни, че за преболедувалите документът важи 6 месеца, до момента в който за имунизираните няма краен период към този момент, само че евентуално ще бъде комплициран подобен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР